Babypottning

Babypottning


Babypottning som också kallat EC – elimination communication och kan förklaras som att svara på bebisens signaler för nödighet eller på rutin och då erbjuda bebisen en plats att göra ifrån sig.


Praktisering av babypottning/EC?

 

Praktiseringen av Babypottning/EC  sker mellan 0-18månader och anpassas efter familjen. En del familjer väljer att praktisera babypottning/EC dygnet runt medans det passar bättre för andra att erbjuda vid blöjbyten. Praktisera så mycket ni har möjlighet till, efter vad om känns bäst i er familj. De vanligaste är att barnet använder blöja som sedan tas av när barnet erbjuds pottningsmöjligheter för att därefter sätta på blöjan igen. Allt eftersom barnet blir mer och mer tillförlitligt torrt kan blöjfriatiden förlängas.

Det går bra att börja med babypottning/EC redan när bebisen är nyfödd. Det finns en tendens små bebisar kissar på skötbordet mellan blöjbyte. Att istället hålla barnet över toaletten innan en ny blöja sätts på är ett sätt att praktisera babypottning/EC. Att påbörja babypottning/EC när det lilla barnet är 0-6 månader underlättar, men det går att påbörja en babypottning/EC resa senare.


MY LÖVGREN


Nyheter

Introduktion till ergonomiskt barnbärande

Februari/Mars 2020

Kontakt


Facebook: Knyta Nära


Mail: info@knytanara.se


Följ

Copyright @ All Rights Reserved